Comunicat de presa – 15 Ianuarie 2016
15/01/2016
Lecțiile colorate ale Cătălinei – Cătălina Cocan, profesoară de Limba Engleză, Şcoala Gimnazială „Alexandru Vaida-Voevod”, Cluj-Napoca – profesor MERITO 2017
20/02/2017

Comunicat de presa – 29 Februarie 2016

O profesoară din Focșani a inventat metode noi pentru a preda biologie

București, 29 februarie 2016: Corina Ciucu, profesoară de biologie la Colegiul Unirea din Focșani, va organiza un spectacol de teatru despre istoria medicinii universale la finalul lunii martie, ca metodă alternativă de studiu al biologiei.

„Copiii nu mai sunt motivați să absoarbă mecanic științele exacte, așa că pentru a-i apropia de această disciplină am gândit câteva metode proprii de predare, bazate pe elemente vizuale și pe logică”, declară Corina Ciucu. În urmă cu patru ani, ea a pus în scenă un spectacol asemănător, despre sistemul circulator.

La spectacolul care se va desfășura în aula Colegiului Unirea vor fi invitați profesorii de biologie din județ. Scenariul și regia sunt realizate de profesoară, împreună cu elevii săi din clasa a XI-a.

Corina Ciucu, 48 de ani, a absolvit Facultatea de Biologie din Iași în 1989. După un proces de documentare și analiză în 2015, Ciucu a fost inclusă în Galeria MERITO, alături de alți nouă profesori și învățători din România care produc schimbare în educație, la firul ierbii. MERITO este un proiect-fanion în domeniul educației al Fundației Romanian Business Leaders (FRBL), lansat în februarie 2015, cu misiunea de a contribui la reconstrucția prestigiului social al meseriei de învățător/profesor și de a-i recompensa.

 

Gala de premiere se va desfășura joi, 3 martie, începând cu orele 18.00, la Hotel Marriot, în cadrul summitului anual Romanian Business Leaders. Presa este invitată la eveniment, pe baza solicitărilor transmise pe e-mail, până la data de 02.03.2016, ora: 12.00,  la adresa: merito@rbls.ro.

Povestea profesoarei Corina Ciucu și motivele care o califică pentru Galeria MERITO le puteți citi aici:http://www.proiectulmerito.ro/corina-ciucu-profesoara-colegiul-unirea-focsani/. Pe site se găsesc și poveștile celorlalți profesori ce vor fi premiați pe 3 martie.

Lista scurtă a celor zece cadre didactice – selectate dintr-o bază de 150 de propuneri – a fost obținută pe baza unei analize holistice a informațiilor despre aceștia, primite de la intervievatori, elevi, părinți și profesori.

 

Partenerii proiectului MERITO sunt: Bitdefender, Vodafone, Industrial Access, Sensio, Optiblu și TaxHouse. Parteneri media: Decât o Revistă, Didactic.ro.

Board-ul proiectului este format din: Măriuca Talpeș (Lider de Proiect & Dezvoltare Web), Alexandra Druță (Manager de Proiect), Aurelian Chioveanu (Identificare), Dora Surugiu (Documentare), Dan Berteanu (Jurizare), Radu Daniel (Fundraising), Sorin Axinte și Larisa Ghițulescu (Comunicare) și Ioana Filipescu (Logistică).

 

***

 

Despre MERITO:

Proiectul MERITO este un proiect-fanion în domeniul educației al Fundației Romanian Business Leaders (RBL), care își propune reconstrucția prestigiului social al meseriei de învățător/profesor. Proiectul constă în căutarea, identificarea, documentarea și premierea profesorilor cu vocație din învățământul românesc, acei oameni care produc o schimbare la firul ierbii fără să-i știe nimeni și care devin modele pentru elevii lor. Peste 50 de lideri de business și antreprenori lucrează voluntar la acest proiect, fiind împărțiți în șapte echipe de lucru: identificare, documentare, jurizare, fundraising, dezvoltare web, comunicare și logistică.

 

Despre Fundația Romanian Business Leaders (RBL):

Este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit, înființată în 2011. Obiectivul este să dezvolte o platformă de acțiune și implicare socială pentru lideri din mediul privat. RBL are trei direcții majore de acțiune – Antreprenoriatul, Educația și Buna guvernare și organizează anual Romanian Business Leaders Summit. Comunitatea RBL angrenează în prezent peste 300 de lideri de business.

Despre importanța profesorilor:

Profesorii sunt percepuți ca fiind în top 3 cei mai importanți factori de îmbunătățire a educației în România, potrivit studiului de percepție „Imaginea Profesorilor” realizat de Mercury Research în martie 2015, pentru RBL. Astfel, românii cred că, pentru a avea un sistem de educație mai bun, „dascălii ar juca un rol mai important decât dotările școlilor, manualele, directorii sau inspectorii”. Românii mai consideră că doar 39% dintre profesori practică această meserie din vocație și doar o treime din cadrele de învățământ din România reușesc să formeze caracterul și moralitatea copiilor.

***

Pentru mai multe informații, scrieți la adresa: merito@rbls.ro *** Pentru informații în timp real despre proiect, urmărți-ne pe Facebook, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *