Apreciază un dascăl de Ziua Internaţională a Profesorului
04/10/2017
Culorile muzicii – Ana-Maria Rusu, profesoară de Educaţie Muzicală, Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” și Colegiul Național „Unirea”, Focşani – profesor MERITO 2018
10/03/2018

Ziua Profesorului: Manifestul MERITO pentru vocaţia de dascăl

Susţinem profesorii pasionaţi şi dăruiţi meseriei lor pentru ca ei să îmbunătăţească Educaţia noilor generaţii şi societatea românească

Astăzi, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Profesorului, noi, reprezentanţi ai mediului antreprenorial, ne arătăm aprecierea şi susţinerea faţă de cei în mâinile cărora se află viitorul României.

Din 2015, de când am lansat proiectul MERITO, am descoperit şi le-am oferit recunoaştere publică unor profesori care respiră Educaţie de calitate zi de zi, în interacţiunea cu copiii. Galeria primilor 67 o puteţi găsi aici.

Am iniţiat acest demers de promovare a Excelenţei în Educaţie, din 2 motive. Primul, care a şi stat la baza raţiunii MERITO, are legătură cu percepţia publică negativă la adresa învăţământului şi a breslei profesorale. Al doilea este de a le mulţumi acelor profesori care, cu dăruirea lor, educă generaţii întregi, impactul lor asupra dezvoltării României neputând fi cuprins în timp şi spaţiu. Aceia care, în ciuda piedicilor şi provocărilor cu care se confruntă, produc în fiecare zi valoare pentru societate. Sunt oamenii care îşi asumă cu profesionalism rolul şi responsabilitatea imensă de a modela cine vor deveni tinerii de astăzi.

Cei demni de respect și de admiraţie merită recunoașterea noastră, cu voce tare. Performanţele şi profesionalismul profesorilor valoroşi merită duse mai departe ca modele de bune practici. Aceasta-i misiunea pe care ne-o propunem cu proiectul MERITO, în calitate de antreprenori, membri ai societăţii şi părinţi. Ne dorim alături pe toţi cei care gândesc şi simt la fel ca noi. Le suntem recunoscători profesorilor noştri, datorită cărora suntem aici, acum şi împreună. Pe aceştia şi pe cei nepovestiţi încă, îi asigurăm de tot sprijinul şi implicarea noastră în orice demers pe care ei îl vor considera necesar pentru a produce o schimbare fundamentală la nivel sistemic.

Te invităm să ni te alături, iar primul pas îl poţi face chiar astăzi, de Ziua Internaţională a Profesorului. Mulţumeşte-le personal acelor dascăli care ţi-au deschis lumea, care încă îşi lasă amprenta asupra ta sau a copilului tău, folosind cartolina MERITO de apreciere.

Împreună transformăm meseria de profesor!

 

Cu încredere în Educaţie,

Echipa MERITO

Un proiect al Romanian Business Leaders

1 Comment

  1. Mihaela Cristina Sima spune:

    Performanta fără pasiune, de asemenea, nu există. Pasiune care trece de la doamna profesoară Dana Lica la copii. Pentru că această pasiune este garantia faptului ca drumul pe care pornește cel mic si curios, la început, este drumul care i se potrivește si pe care, mergând de-a lungul vieții, va avea nu numai recompensa unei vieți profesionale plină de satisfacție, ci și garanția ca niciodată curiozitatea si dorința de a se autodepasi nu îl vor părăsi. MULȚUMESC, DOAMNA PROFESOARĂ, PENTRU CĂ AȚI CREZUT IN COTI ÎMPREUNĂ CU MINE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *