Partenerii proiectului în 2022, susţinători ai Excelenţei în Educaţie şi ai transformării meseriei de profesor în România, datorită cărora acesta este posibil:

Partener fondator:

”Bitdefender susține activ de mulți ani excelența în educația și cercetarea din România. Dăscălii sunt coloana vertebrală a educației, iar impactul lor asupra formării tinerilor este uriaș. Vrem că dăscălii excepționali să ajungă modele pentru întreagă breaslă și pentru tineri, iar statutul lor în societate să fie cel pe care îl merită. Îi putem găsi oriunde: în cel mai mare oraș, dar și într-un cătun uitat de lume. Trebuie doar să îi descoperim și să spunem povestea lor întregii Românii. E ceea ce echipa MERITO face.”

Florin Talpeș, CEO şi co-fondator Bitdefender

Parteneri strategici:

“Suntem onorați să fim parteneri ai Proiectului MERITO, să încurajăm și să susținem excelența în educație. Învățătorii și profesorii sunt probabil cele mai importante călăuze ale copiilor în drumul spre cunoaștere și spre o viață de succes. Cei care au înțeles cât este de important să împletești educația cu creativitatea și își investesc cu grijă și răbdare cele mai valoroase resurse și idei în adulții de mâine merită cu adevărat aprecierea noastră, a tuturor și, mai ales, recunoașterea performanțelor.”

Dragoș Pavăl, Președinte Dedeman, partener din 2019

“Credem în educație facută cu profesionalism şi bunătate. Susţinem dreptul oricărui copil de a avea acces la o educaţie de calitate înaltă, de a merge cu drag la şcoală. Câteodată, însă, copiii nu pot merge la şcoală, iar şcoala trebuie să vină către ei. Un profesor de spital are nevoie, pe lângă talent şi dăruire, de o putere specială, divină, de a aduce normalitatea în situaţii anormale, de multe ori tragice. Aceşti profesori trebuie sustinuţi şi efortul lor trebuie făcut cunoscut. Împărtăşim recunoştinţa şi emoţia descoperirii acestor profesori.”

Eugenia Vasiliu, Director Investiţii, Axxess Capital Partners (partener MERITO din 2015) & Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Rom Waste Solutions SA (partener MERITO din 2020)

“Ne dorim ca în fiecare şcoală din România să întâlnim arhetipul domnului Trandafir şi să le oferim tuturor copiilor o şansă echitabilă pentru un viitor bun. Susţinem MERITO pentru că vrem să promovăm dascălii care educă generaţii cu valori, cunoştinţe şi abilităţi. Pentru fiecare copil care vine la şcoală cu bucurie şi curiozitate, apare o şansă în plus pentru o societate mai bună. Suntem onoraţi să facem parte din acest proiect! Mulţumim, MERITO, pentru tot ceea ce faceţi!”

Elisabeta Moraru, Country Manager, Google România, partener din 2022

Parteneri ai Galei MERITO 2022:

Patria Credit susţine Excelenţa în Educaţie şi transformarea meseriei de profesor în România, ca partener MERITO din 2020.

Susținem proiectul MERITO deoarece simțim că modul în care funcționează sistemul de educație din România are nevoie de o schimbare de paradigmă. Profesorii sunt o piesă esenţială din puzzle-ul acestui sistem, iar MERITO îşi propune să îi găsească pe cei mai buni și mai dedicați dintre ei și să le recunoască valoarea. Credem și noi că promovarea profesorilor care își înțeleg menirea și care, pe lângă transmiterea pură de cunostințe, clădesc caractere și inspiră dorința de cunoaștere în copiii noştri, este o formă prin care putem contribui la schimbarea paradigmei. MERITO a adus la suprafață câțiva dintre profesorii cu har, care au energia și pasiunea să facă bine ceea ce fac, indiferent de ce le oferă “sistemul” și sperăm că ei vor inspira și alți profesori să vrea să devină parte dintr-o schimbare mai amplă a educaţiei în România.”

Taxhouse este un cabinet independent de consultanţă de elită, ce oferă o gamă completă şi integrată de servicii fiscale, parte a reţelei mondiale de consultanţă Taxand.  TaxHouse oferă clienţilor săi acces direct la echipa sa locală de experţi fiscali, precum şi la cei peste 2000 de experţi fiscali din echipa globală Taxand din peste 40 de ţări.

Angela Roșca, Managing Partner TaxHouse, partener din 2015

„KRUK România observă de un deceniu și jumătate urmările lipsei de educație financiară – oameni care fac cheltuieli neplanificate și care, apoi, ajung să dezvolte datorii pe care nu le mai pot plăti.

În ultimii ani, am intensificat eforturile pentru a crește atât gradul de educare cât și nivelul de digitalizare al clienților noștri, pentru ca recâștigarea independenței financiare să fie cât mai ușoară, rapidă și adaptată situației fiecăruia.

Ne bucurăm să vedem beneficiile; am reușit să reintroducem în circuitul economic funcțional peste 500 de mii de români iar peste jumătate dintre aceștia au ales calea amiabilă de soluționare. Felicitări acestora!

Proiectul MERITO, cu care împărtășim aceleași valori, are nevoie de continuitate iar anul acesta susținem, pentru a doua oară, promovarea excelenței mentorilor care își înțeleg menirea. MERITO, suntem onorați să vă fim alături în continuare.”

Cosmina Marinescu, Director General KRUK România, partener din 2021

Meseria de profesor și-a pierdut mult din prestigiu și recunoaștere în ultimii 30 de ani, iar MERITO este un demers care urmărește să corecteze această deviere de la firesc. Ducem mai departe parteneriatul dintre Fundația Nouă ne pasă (fosta Fundație eMAG) și MERITO și sperăm ca prin conturarea profilului dascălului model să-i readucem acestei nobile ocupații măcar o parte din prețuirea pe care o merită.

Tudor Vlad, Director Executiv, Fundaţia Nouă ne Pasă (fosta Fundaţie eMag), partener din 2018

Credem că educația, performanța, stilul de viață activ și spiritul antreprenorial sunt pilonii care au forța de a schimba societatea în bine. Credem în bine, ne dorim să facem bine și de aceea susţinem proiecte și oameni ambiţiosi care au puterea de a construi căi spre succes. Iar profesorii MERITO, dascăli valoroşi ai României, sunt astfel de oameni, care marchează semnificativ traiectoria tinerilor cu care interacţionează.

Susţinem Excelenţa în Educaţie şi performanţele profesorilor MERITO, din dorința de a conduce spre reușită cât mai multe iniţiative cu impact social pozitiv. 

Magda Popescu, Director Executiv Fundaţia FAN Courier, partener din 2018

“Fiecare proiect care susține dezvoltarea serviciilor pentru copilăria timpurie și, implicit, a profesioniștilor din educația timpurie este o nouă victorie în cursa pentru împlinirea potențialului noilor generații si pentru un viitor mai bun. În seria acțiunilor desfășurate de Centrul Step by Step în calitate de coordonator național al campaniei europene “First Years, First Priority”, susținerea proiectului MERITO este un simbol al aprecierii tuturor celor care au recunoscut și recunosc importanța profesioniștilor care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor în primii și totodată cei mai importanți ani din viață.

Carmen Lică, Director Executiv Centrul Step by Step, partener din 2017

“Educația are o importanță strategică în dezvoltarea unei națiuni, iar TEMAD – o companie caracterizată prin integritate și profesionalism, susține proiectele care-i seamănă. MERITO – sinonimul Excelenței în Educație, este un demers de recunoaștere a profesionalismului cadrelor didactice care și-au pus amprenta în mod decisiv în formarea caracterului tinerilor elevi.

Susținem MERITO pentru că regăsim în acest proiect adevărate valori, oameni care pun pasiune, suflet și emoție, care inspiră și motivează.

Este mai important ca oricând să înțelegem că educația oferită din prima zi de viață este definitorie pentru formarea abilităților secolului 21, pentru o națiune rezilientă, angajată pe calea dezvoltării și prosperității.”

Florin Madar, CEO Temad Co S.R.L., partener din 2019

V7 Capital susţine Excelenţa în Educaţie şi transformarea meseriei de profesor în România, ca partener MERITO din 2022.

Parteneri de ospitalitate:

Parteneri de inspiraţie:

Parteneri media:

 

didactic_sustinut_intuitext portocaliu

„Meseria de profesor este una dintre cele mai încărcate de sens şi impact social.Cu toate acestea, să fii profesor în România înseamnă, printre altele, să accepţi birocraţia împovărătoare, să lucrezi de multe ori fără resursele minime necesare, să te obişnuieşti cu puţină apreciere socială sau materială. În ciuda obstacolelor de tot felul, mulţi profesori din jurul nostru îşi fac meseria cu pasiune, în anonimat: sunt profesorii care ne inspiră copiii, le descoperă aptitudinile, le dau aripi să viseze, le insuflă valori corecte, le sunt alături când au nevoie de un zâmbet sau o încurajare. Am văzut în proiectul Merito un loc unde aceşti profesori primesc recunoaşterea şi aprecierea pe care le merită. Un loc unde, citind poveştile profesorilor, ne reamintim de ce ne-am ales această meserie. Şi, în spiritul comunităţii Didactic, un loc unde putem veni ca să învăţăm cum să devenim noi înşine profesori mai buni.” – Angela Ilaş, Product Manager Didactic.ro

logo-romaniapozitia 2010 PNG

 „Ne bucurăm pentru inițiativa MERITO pentru că avem nevoie de exemple pozitive de profesori în România. Știm că performanța merită să fie vizibilă și apreciată și mai știm că există oameni cu pasiune pentru educație în multe școli din țara.”  – Florin Ghindă, Fondator RomaniaPozitiva.ro