Partenerii proiectului în 2019, susţinători ai Excelenţei în Educaţie, datorită cărora acesta este posibil:

Partener fondator:

 ”Bitdefender susține activ de mulți ani excelența în educația și cercetarea din România. Dăscălii sunt coloana vertebrală a educației, iar impactul lor asupra formării tinerilor este uriaș. Vrem că dăscălii excepționali să ajungă modele pentru întreagă breaslă și pentru tineri, iar statutul lor în societate să fie cel pe care îl merită. Îi putem găsi oriunde: în cel mai mare oraș, dar și într-un cătun uitat de lume. Trebuie doar să îi descoperim și să spunem povestea lor întregii Românii. E ceea ce echipa MERITO face.”

Florin Talpeș, co-fondator Bitdefender

Parteneri principali:

8449_EAM-AssMaRO_print_external-material_ORIGINAL

“Erste Asset Management sprijină proiectul MERITO al comunităţii Romanian Business Leaders pentru că împărtășim credința în România și rolul esenţial al educaţiei, în creşterea sănătoasă a naţiei.
Am ales să fim parte a comunității educatorilor dăruiţi cu har și harnici în cultivarea tinerilor români, alături de care ne place să construim, responsabil, viitorul.”

Dragoş Neacşu, CEO Erste Asset Management

susţine Excelenţa în Educaţie şi contribuie la recunoaşterea performanţelor celor 12 profesori valoroşi, ai celei de-a patra generaţii MERITO.

Parteneri Gala MERITO 2019:

„Educația are o importanță strategică în dezvoltarea unei națiuni, iar TEMAD – o companie caracterizată prin integritate și profesionalism, susține proiectele care-i seamănă. MERITO – sinonimul Excelenței în Educație, este un demers de recunoaștere a profesionalismului cadrelor didactice care și-au pus amprenta în mod decisiv în formarea caracterului tinerilor elevi.

Susținem MERITO pentru că regăsim în acest proiect adevărate valori, oameni care pun pasiune, suflet și emoție, care inspiră și motivează.”

Florin Madar, CEO, Temad Co

Susținem proiectul MERITO deoarece simțim că modul în care funcționează sistemul de educație din România are nevoie de o schimbare de paradigmă. Profesorii sunt o piesă esenţială din puzzle-ul acestui sistem, iar MERITO îşi propune să îi găsească pe cei mai buni și mai dedicați dintre ei și să le recunoască valoarea. Credem și noi că promovarea profesorilor care își înțeleg menirea și care, pe lângă transmiterea pură de cunostințe, clădesc caractere și inspiră dorința de cunoaștere în copiii noştri, este o formă prin care putem contribui la schimbarea paradigmei. MERITO a adus la suprafață câțiva dintre profesorii cu har, care au energia și pasiunea să facă bine ceea ce fac, indiferent de ce le oferă “sistemul” și sperăm că ei vor inspira și alți profesori să vrea să devină parte dintr-o schimbare mai amplă a educaţiei în România.”

Taxhouse este un cabinet independent de consultanţă de elită, ce oferă o gamă completă şi integrată de servicii fiscale, parte a reţelei mondiale de consultanţă Taxand.  TaxHouse oferă clienţilor săi acces direct la echipa sa locală de experţi fiscali, precum şi la cei peste 2000 de experţi fiscali din echipa globală Taxand din peste 40 de ţări.

Angela Roșca, Managing Partner TaxHouse

„Anul trecut spuneam că fiecare dintre noi păstrează undeva amintirea profesorilor care ne-au cucerit prin dragostea cu care veneau la școală. Între timp am vizitat mai multe școli din zonele rurale ale țării și cred că MERITO premiază mai mult decât dragostea și dăruirea acestor dascăli. Merito premiază curajul! A face școală așa cum fac acești profesori, în condițiile date, îmi seamănă cu strigătul copilului din povestea ”Hainele împăratului”.

Și-a început activitatea în octombrie 2012 și în prezent susține 36 de centre de pregătire pentru performanță la matematică, fizică și informatică prin programul ”Hai la Olimpiadă!” și 12 centre after-school pentru prevenirea abandonului școlar în zone rurale, prin programul ”Nouă ne pasă”. În cadrul ”Hai la Olimpiadă!” se pregătesc 5257 de elevi și studenți din 19 orașe, iar ”Nouă ne pasă” oferă educație remedială pentru 471 de copii din familii cu posibilități reduse. Pentru implementarea celor două programe, Fundația eMAG colaborează cu 448 de dascăli dedicați.

Tudor Vlad, Director Executiv Fundaţia eMAG

 

Credem că educația, performanța, stilul de viață activ și spiritul antreprenorial sunt pilonii care au forța de a schimba societatea în bine. Credem în bine, ne dorim să facem bine și de aceea susţinem proiecte și oameni ambiţiosi care au puterea de a construi căi spre succes. Iar profesorii MERITO, dascăli valoroşi ai României, sunt astfel de oameni, care marchează semnificativ traiectoria tinerilor cu care interacţionează.

Susţinem Excelenţa în Educaţie şi performanţele profesorilor MERITO, din dorința de a conduce spre reușită cât mai multe iniţiative cu impact social pozitiv. 

Magda Cristescu, Director Executiv Fundaţia FAN Courier

 

„Wu Xing susţine proiectul MERITO pentru că educaţia (cunoaşterea) face oamenii mai buni, iar aceasta este fundamentul unei naţiuni prospere. Pentru că educaţia nu există fără dascăli şi aceşti oameni speciali merită recunoştinţa societăţii. Pentru că sperăm să trezim la realitate oamenii responsabili de calitatea educaţiei din România.

Un om educat are şanse mai mari să se bucure de o calitate mai bună a vieţii.”

Wu Xing – mâncare chinezească este primul operator de servicii pentru delivery chinese food acasă au la birou. Împlineşte anul acesta 20 de ani și este cel mai cunoscut brand de livrare de mâncare chinezească din București şi continuă sa fie alegerea nr. 1 a bucureştenilor pentru nevoia de răsfăţ culinar chinezesc.
Începând cu anul 2010 operează şi în piaţa de quick service food în Mall-urile bucureştene. Numără o echipă de aproximativ 175 de oameni dedicaţi şi este o experiență culinară deosebită pe care ţi-o poţi oferi în fiecare zi.
Wu Xing – mâncare chinezească livrează în fiecare zi momente delicioase și face acest lucru cu plăcere pentru ca tu să te bucuri oricând de o experiență deosebită!

Sabin Cernea, CEO Wu Xing

“Adservio a pornit de la ideea de a inova educația din România. Acest lucru nu ar fi posibil fără profesorii extraordinari care depășesc limita spațiului din spatele catedrei și fac pasul către schimbarea în bine. Susținem proiectul MERITO pentru că dorim să promovăm imaginea acestor profesori.”

Alexandru Holicov, Founder & CEO Adservio

„Discutând cu Step by Step despre nevoia investiției în educația timpurie, de la ideea din 2018 de a extinde creditul fiscal pentru creșe și grădiniâe, anul acesta avem un proiect de lege care să susțină implicarea mediul privat în astfel de servicii de educație timpurie de calitate. Asemenea MERITO, susținem că educația este șansa pentru un viitor mai bun.”

Gabriel Biriș, Partener Biriș Goran SPARL / Board Member ReadyNation România

Dacă suntem de acord că un profesor de calitate schimbă destine, atunci înseamnă că o masă critică de profesori de calitate schimbă o naţiune. Din acest motiv suntem atrași de Merito, sunt recunoscuți profesorii cu har, care oferă fiecărui copil șansa să se dezvolte și să-și atingă potențialul, pornind în viață încrezator în propriul viitor.”

Carmen Lică, Director Executiv Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step

ReadyNation România (RNRo) afiliată ReadyNation Internațional, este o inițiativă a Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională și reunește oameni de afaceri din România care cred în beneficiile educației timpurii, pentru prosperitatea afacerilor lor și a țării.

Parteneri media:

DOR Logo vector

„Ne-am implicat în acest proiect pentru că profesorilor valoroși din România merită să le fie spuse poveștile. Cei care și-au pierdut încrederea în sistemul public de educație au nevoie să știe că astfel de oameni există, și nu doar în școlile de marcă din marile orașe, ci și în cele de cartier sau în orășele cu câteva mii de locuitori. Dincolo de rezultatele la clasă, profesorii din galeria Merito au demonstrat voință și putere de a îmbunătăți sistemul din interior. Iar în această reușită avem cu toții nevoie să credem.” Cristian Lupșa, editor DOR

didactic_sustinut_intuitext portocaliu

„Meseria de profesor este una dintre cele mai încărcate de sens şi impact social.Cu toate acestea, să fii profesor în România înseamnă, printre altele, să accepţi birocraţia împovărătoare, să lucrezi de multe ori fără resursele minime necesare, să te obişnuieşti cu puţină apreciere socială sau materială. În ciuda obstacolelor de tot felul, mulţi profesori din jurul nostru îşi fac meseria cu pasiune, în anonimat: sunt profesorii care ne inspiră copiii, le descoperă aptitudinile, le dau aripi să viseze, le insuflă valori corecte, le sunt alături când au nevoie de un zâmbet sau o încurajare. Am văzut în proiectul Merito un loc unde aceşti profesori primesc recunoaşterea şi aprecierea pe care le merită. Un loc unde, citind poveştile profesorilor, ne reamintim de ce ne-am ales această meserie. Şi, în spiritul comunităţii Didactic, un loc unde putem veni ca să învăţăm cum să devenim noi înşine profesori mai buni.” – Angela Ilaş, Product Manager Didactic.ro

Sigla-ARC-lung

„Profesorii români excepționali sunt mulți, dar poveștile lor se pierd în lamentările naționale despre starea proastă a educației. Unii ajută elevi emeriți să devină olimpici și bursieri la universități de prestigiu. Alții ajută copii care nu primesc nicio șansă din altă parte să își nu abandoneze școala și să aibă o șansă în viață. Iar eforturile lor nu sunt cu nimic diferite, dar sunt excepționale într-un sistem de învățământ subfinanțat, cu puțini profesori, cu tot mai puțini elevi. Datorită proiectului Merito, putem să îi cunoaștem, să avem iar speranță și să găsim împreună soluții pentru ca tot mai mulți oameni dedicați educației să își găsească locul în sistem.” – Mădălina Marcu, Director Dezvoltare ARC România

Scoala_de_Valori

“Credem că educaţia este şansa noastră la o societate mai bună şi de aceea susţinem cu drag proiectul MERITO, care spune poveştile dascălilor valoroşi din România. Ne bucurăm că această iniţiativă recompensează profesorii care fac mai mult decât să predea, fiind şi adevăraţi mentori pentru elevii lor. O comunitate unită şi puternică de profesori reprezintă un pas important pentru (re)construcţia unui sistem educaţional solid, bazat pe valori. Tinerii au nevoie ca şcoala să devină un mediu mai prietenos, flexibil şi adaptat la necesităţile lor de carieră şi de viaţă. În acelaşi timp, au nevoie de modele autentice, care să le dea aripi să-şi urmeze pasiunile şi să-şi valorifice potenţialul, iar profesorii MERITO sunt o veritabilă sursă de inspiraţie şi motivaţie.” – Ştefan Pălărie, preşedinte Şcoala de Valori

logo-romaniapozitia 2010 PNG

 „Ne bucurăm pentru inițiativa MERITO pentru că avem nevoie de exemple pozitive de profesori în România. Știm că performanța merită să fie vizibilă și apreciată și mai știm că există oameni cu pasiune pentru educație în multe școli din țara.”  – Florin Ghindă, Fondator RomaniaPozitiva.ro