Partenerii proiectului, susţinători ai Excelenţei în Educaţie, datorită cărora acesta este posibil:

Parteneri principali:

Black

 ”Bitdefender susține activ de mulți ani excelența în educația și cercetarea din România. Dăscălii sunt coloana vertebrală a educației, iar impactul lor asupra formării tinerilor este uriaș. Vrem că dăscălii excepționali să ajungă modele pentru întreagă breaslă și pentru tineri, iar statutul lor în societate să fie cel pe care îl merită. Îi putem găsi oriunde: în cel mai mare oraș, dar și într-un cătun uitat de lume. Trebuie doar să îi descoperim și să spunem povestea lor întregii Românii. E ceea ce echipa MERITO face.”

Florin Talpeș, co-fondator Bitdefender

8449_EAM-AssMaRO_print_external-material_ORIGINAL

“Erste Asset Management sprijină proiectul MERITO al comunităţii Romanian Business Leaders, pentru că împărtășim credința în România și rolul esenţial al educaţiei, în creşterea sănătoasă a naţiei.
Am ales să fim parte a comunității educatorilor dăruiţi cu har și harnici în cultivarea tinerilor români, alături de care ne place să construim, responsabil, viitorul.”

Dragoş Neacşu, CEO Erste Asset Management

Menirea unui profesor este să construiască încredere pentru prezent şi viitor. Profesorii, alături de părinţi, au un rol determinant în destinul nostru personal şi profesional. Implicarea BCR în proiectul MERITO este o recunoaştere a rolului de lideri pe care şi-l asumă zi de zi profesorii din România. Este datoria noastră să contribuim la dezvoltarea unei societăți îndrumate de lideri autentici. Educaţia este una dintre priorităţile strategice ale BCR, alături de susţinerea investiţiilor în infrastructură, tehnologie şi creşterea calităţii vieţii”

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română

Parteneri Gala MERITO:

“Ne așteptăm ca profesorii să îndeplinească țeluri mărețe, să dezvolte generații, să construiască viitori oameni valoroși, dar cu resurse precare, insuficiente. Un mentor educațional este mai mult decât un profesor. Mentorul stimulează oamenii obișnuiți să facă eforturi neobișnuite, îi scoate din zona de confort, pentru a-i ajuta să se descopere pe sine, să gândească liber, fără șabloane. Marea provocare a educației oferite în școli nu stă în a identifica genii, lideri, personalități excepționale, ci în creșterea tinerilor obișnuiți și transformarea lor în oameni cu valori și principii etice solide, având cunoștințe diverse, deschiși la minte și toleranți, curioși și capabili să se adapteze și șă evolueze odată cu lumea din jurul lor.
Optiblu s-a alăturat proiectului MERITO pentru că noi credem în pasiune, excelență și integritate în tot ceea ce facem, iar MERITO premiază pasiunea, excelența și integritatea în învățământ, piatră de temelie a unei Românii așa cum ne-o dorim cu toții.“

Dragoș Roșca, co-fondator OPTIblu

Atunci când vine vorba de școală, primul gând ni se duce la profesori. În fotografia despre școală, pe care o ducem cu noi toată viața, sunt aproape numai profesorii pe care i-am avut în față și doar puțin dintre noțiunile predate de ei. Iar atunci când ne uităm la această fotografie, începem noi să le dăm note oamenilor care ne-au călăuzit prin copilărie și adolescență. Profesorii buni sunt cei care știu asta și au grijă să se așeze în față și să zâmbească frumos. Ceilalți rămân într-o zonă de umbră și de uitare.

La Fundația eMAG, avem două programe prin care încercăm să-i descoperim și să-i punem în valoare pe acești profesori care știu să se apropie de copii și să-i inspire. Noi îi invităm să predea în afara programei școlare pentru copiii cu potențial mare sau pentru copiii din comunități defavorizate și zicem că-i ajutăm, astfel, să-și spună mai bine povestea. Proiectul MERITO face un pas mai departe și aduce povestea lor în fața unui public mai numeros. Salutăm inițiativa MERITO, dascălii care-și fac meseria cu dragoste merită să fie aplaudați de toată lumea!

Tudor Vlad, Director Executiv Fundaţia eMAG

 “Susținem proiectul MERITO deoarece simțim că modul în care funcționează sistemul de educație din România are nevoie de o schimbare de paradigmă. Profesorii sunt o piesă esenţială din puzzle-ul acestui sistem, iar MERITO îşi propune să îi găsească pe cei mai buni și mai dedicați dintre ei și să le recunoască valoarea, urcându-i pe scena socială din România. Credem și noi că promovarea profesorilor care își înțeleg menirea și care, pe lângă transmiterea pură de cunostințe, clădesc caractere și inspiră dorința de cunoaștere în copiii noştri, este o formă prin care putem contribui la schimbarea paradigmei. MERITO a adus la suprafață câțiva dintre profesorii cu har care au energia și pasiunea sa facă bine ceea ce fac, indiferent de ce le oferă “sistemul” și sperăm că ei vor inspira și alți profesori să vrea să devină parte dintr-o schimbare mai amplă a sistemului. 

Angela Roșca, Managing Partner TaxHouse

Credem că educația, performanța, stilul de viață activ și spiritul antreprenorial sunt pilonii care au forța de a schimba societatea în bine. Credem în bine, ne dorim să facem bine și de aceea susţinem proiecte și oameni ambiţiosi care au puterea de a construi căi spre succes. Iar profesorii MERITO, dascăli valoroşi ai României, sunt astfel de oameni, care marchează semnificativ traiectoria tinerilor cu care interacţionează.

Susţinem Excelenţa în Educaţie şi performanţele profesorilor MERITO, din dorința de a conduce spre reușită cât mai multe iniţiative cu impact social pozitiv. 

Magda Cristescu, Director Executiv Fundaţia FAN Courier

“Progresul are la bază educaţia. Suntem convinşi de faptul că profesorii sunt principalii catalizatori ai unui viitor educat şi performant al copiilor noştri. De aceea, sprijinim proiectul MERITO pentru excelentele demersuri în a-i căuta şi premia pe acei “formatori de oameni”, care contribuie zilnic la o lume mai bună.”

Dan Pitic, Director General Ax Perpetuum

Înfiinţată în anul 1994 la Cluj-Napoca, firma Perpetuum are ca obiect de activitate importul, distribuţia şi producţia produselor pentru amenajări interioare şi exterioare (pardoseli, plinte, profile si accesorii pentru montajul pardoselilor, usi, perdele, draperii, tapiterii, lenjerii de pat, prosoape etc.). În plus, divizia contract a firmei Perpetuum este calificată în oferirea unor servicii profesionale complete de consultanţă şi montaj, prioritar persoanelor juridice, utilizând tehnologiile de vârf din domeniul amenajării mediului de viaţă.

Preocuparea constantă a companiei este de a asigura partenerilor săi cele mai inovative produse, la un raport optim de calitate-preţ, a dus la construirea unei game sortimentale complexe şi dinamice, în pas cu cerinţele mereu în schimbare ale partenerilor de afaceri.

Canalele de distribuţie pe care firma Perpetuum opereaza sunt:
• Contract (avand ca obiect satisfacerea nevoilor speciale ale unor persoane juridice: hoteluri, restaurante, baze sportive, spitale, clinici, scoli etc.)
• Retail (marile reţele DIY şi C&C prezente în ţara noastră, plus o reţea de peste 150 de magazine partenere specializate din întreaga ţară)
Fiecărui canal de distributie îi corespunde o divizie specializată în cadrul firmei, cu personal înalt calificat, în vederea oferirii unor soluţii profesionale complete partenerilor Perpetuum.

susţine Excelenţa în Educaţie şi sprijină profesorii MERITO

 

Într-o discuție cu Step by Step, pe tema nevoii de a investi în educația timpurie, mi-a venit o idee, pentru susținerea familiilor tinere, educate, în care ambii soți își doresc o carieră și pentru care nu rezolvăm nimic crescând alocația sau mărind indemnizația. Dacă așteptăm statul să facă creșe, va dura prea mult riscând să fie făcute acolo unde nu e nevoie de ele. Putem determina mediul privat să se implice în educaţia timpurie, să finanțeze creșe? Avem deja avem instrumentul în Codul fiscal/2004: creditul fiscal. Acesta funcționează cu rezultate excelente în finanțarea ONG-urilor. Să îl extindem! Asemenea proiectului MERITO, recunoscând importanța educației în dezvoltarea țării, ReadyNation România consideră investiția în educație timpurie de calitate o șansă reală pentru competitivitatea României.

Gabriel Biriș, Partener Biriș Goran SPARL, Board Member ReadyNation România

 

“Nu există sistem de învățământ în lume și nu există școală în vreo țară care să își depășească în calitate profesorii. Profesorii sunt esența succesului școlilor.” – Sir Ken Robinson

„Integritate, responsabilitate, respect faţă de legi si reguli, respect faţă de ceilalti, sunt numai cateva dintre valorile care se formează prin educaţia de calitate inceputa de timpuriu. Educatia de calitate este facuta de profesori de calitate. Dacă suntem de acord că un profesor de calitate schimbă destine, atunci înseamnă că o masă critică de profesori de calitate schimbă o naţiune. Tocmai din acest motiv am fost atrași de proiectul Merito, pentru că sunt recunoscuți profesorii cu har, care pun copiii în centrul atenției, fac ca fiecare lecție din manual să devină o poveste captivantă, oferă fiecarui copil șansa să se dezvolte și să-și atingă potențialul, pornind în viață încrezator în propriul viitor.”

Carmen Lică, Director Executiv Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step

ReadyNation România (RNRo) este o organizație formată dintr-un grup de profesioniști, lideri de business și ONG-uri preocupați de educația din România, viitorul economic al țării și construirea unei culturi a împlinirii potențialului fiecărui copil. RNRo, afiliată ReadyNation Internațional, reunește oameni de afaceri din România care cred în beneficiile educației timpurii, pentru prosperitatea afacerilor lor și a țării, prin investiții în forța de muncă viitoare.

Inițiativa aparține Centrului pentru Educatie si Dezvoltare Profesională (CEDP) Step by Step, membru al Asociației Internaționale Step by Step (ISSA), organizație neguvernamentală care dezvoltă programe în domeniul educației. Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaționale Step by Step, care se aplică în 40 de județe din România, în creșe, grădinițe și clase din învățământul primar și gimnazial.

Parteneri media:

DOR Logo vector

„Ne-am implicat în acest proiect pentru că profesorilor valoroși din România merită să le fie spuse poveștile. Cei care și-au pierdut încrederea în sistemul public de educație au nevoie să știe că astfel de oameni există, și nu doar în școlile de marcă din marile orașe, ci și în cele de cartier sau în orășele cu câteva mii de locuitori. Dincolo de rezultatele la clasă, profesorii din galeria Merito au demonstrat voință și putere de a îmbunătăți sistemul din interior. Iar în această reușită avem cu toții nevoie să credem.” Cristian Lupșa, editor DOR

didactic_sustinut_intuitext portocaliu

„Meseria de profesor este una dintre cele mai încărcate de sens şi impact social.Cu toate acestea, să fii profesor în România înseamnă, printre altele, să accepţi birocraţia împovărătoare, să lucrezi de multe ori fără resursele minime necesare, să te obişnuieşti cu puţină apreciere socială sau materială. În ciuda obstacolelor de tot felul, mulţi profesori din jurul nostru îşi fac meseria cu pasiune, în anonimat: sunt profesorii care ne inspiră copiii, le descoperă aptitudinile, le dau aripi să viseze, le insuflă valori corecte, le sunt alături când au nevoie de un zâmbet sau o încurajare. Am văzut în proiectul Merito un loc unde aceşti profesori primesc recunoaşterea şi aprecierea pe care le merită. Un loc unde, citind poveştile profesorilor, ne reamintim de ce ne-am ales această meserie. Şi, în spiritul comunităţii Didactic, un loc unde putem veni ca să învăţăm cum să devenim noi înşine profesori mai buni.” – Angela Ilaş, Product Manager Didactic.ro

Sigla-ARC-lung

„Profesorii români excepționali sunt mulți, dar poveștile lor se pierd în lamentările naționale despre starea proastă a educației. Unii ajută elevi emeriți să devină olimpici și bursieri la universități de prestigiu. Alții ajută copii care nu primesc nicio șansă din altă parte să își nu abandoneze școala și să aibă o șansă în viață. Iar eforturile lor nu sunt cu nimic diferite, dar sunt excepționale într-un sistem de învățământ subfinanțat, cu puțini profesori, cu tot mai puțini elevi. Datorită proiectului Merito, putem să îi cunoaștem, să avem iar speranță și să găsim împreună soluții pentru ca tot mai mulți oameni dedicați educației să își găsească locul în sistem.” – Mădălina Marcu, Director Dezvoltare ARC România

Scoala_de_Valori

“Credem că educaţia este şansa noastră la o societate mai bună şi de aceea susţinem cu drag proiectul MERITO, care spune poveştile dascălilor valoroşi din România. Ne bucurăm că această iniţiativă recompensează profesorii care fac mai mult decât să predea, fiind şi adevăraţi mentori pentru elevii lor. O comunitate unită şi puternică de profesori reprezintă un pas important pentru (re)construcţia unui sistem educaţional solid, bazat pe valori. Tinerii au nevoie ca şcoala să devină un mediu mai prietenos, flexibil şi adaptat la necesităţile lor de carieră şi de viaţă. În acelaşi timp, au nevoie de modele autentice, care să le dea aripi să-şi urmeze pasiunile şi să-şi valorifice potenţialul, iar profesorii MERITO sunt o veritabilă sursă de inspiraţie şi motivaţie.” – Ştefan Pălărie, preşedinte Şcoala de Valori

logo-romaniapozitia 2010 PNG

 „Ne bucurăm pentru inițiativa MERITO pentru că avem nevoie de exemple pozitive de profesori în România. Știm că performanța merită să fie vizibilă și apreciată și mai știm că există oameni cu pasiune pentru educație în multe școli din țara.”  – Florin Ghindă, Fondator RomaniaPozitiva.ro

logo_Edusa_cu sintagma

,,De la primele liniuțe ce umplu stângaci caietele elevilor, până la tezele de doctorat ale matematicienilor și doctorilor, ale inginerilor și istoricilor este un drum lung vegheat îndeaproape de dascăli, de profesorii noștri dragi. Cu ei ne petrecem aproape o treime din viață. Fie mult, puțin sau îndeajuns, meritul lor este incontestabil.

Proiectul Merito duce recunoașterea de la nivel individual la nivel colectiv și sprijină profesorii deosebiți în efortul lor constant spre excelență. În contextul unui sistem educațional aflat într-o perpetuă schimbare, lipsit de consecvență, profesorii Merito vor acționa ca adevărați ambasadori și repere de excelență, dedicație și profesionalism. Felicitări și… vă mulțumim!” –  Ana Stamatescu, Consultant Management edusa.ro

siglafntm

,,Educația este baza dezvoltării societății. FNTM susține și promovează educația și valorile fundamentale ale societății de peste 18 ani.

Susținem proiectul MERITO și credem în profesorii valoroși care modelează tineri valoroși.Oferind recunoaștere și sprijin profesorilor cu inițiativă, cu dragoste pentru profesie, putem motiva viitoarea generație de dascăli.Viitorul nostru ca țară depinde de investiția și respectul pentru educație.” – Laura Popa, Vicepreședinte Fundația Națională a Tinerilor Manageri