Acțiune locală, modele globale – Vasilica-Augusta Găzdac, educatoare, Școala Profesională „Tiberiu Morariu”, com. Salva, jud. Bistriţa-Năsăud – Educatoarea MERITO 2020
04/09/2020
Aplicația educațională de feedback Teleskop sau despre cum micșorăm elefantul din școlile noastre.
27/01/2021

12 profesori excepționali au fost premiați la Gala MERITO pentru performanțe deosebite în educație

Comunitatea MERITO a ajuns la un total de 55 de dascăli cu care lucrăm împreună la transformarea meseriei de profesor în România.

Comunitatea profesorilor valoroşi ai Românei, pe care îi recunoaştem anual sub umbrela Romanian Business Leaders (RBL), a crescut cu 12 noi membri.

Cei 12 profesori care se alătură din acest an comunității MERITO sunt oameni care îşi lasă amprenta pozitiv asupra generaţii întregi şi fac cinste meseriei de profesor, precum: Graţiela Petcu, directoarea unei școli gimnaziale dintr-un sat buzoian, care a dus şcoala între primele din judeţ ca rezultate şi a transformat-o într-o “fabrică de viitor”; ca educatoarea Vasilica Găzdac, în a cărei sală de grădiniță din Salva, jud. Bistriţa-Năsăud, copiii rămân conectaţi la tradiţii şi prind drag de şcoală; ca Doina Gosav din Vaslui, care a integrat tehnologia în orele de chimie și pregăteşte voluntar elevi din mediul rural pentru admiterea la medicină, cu rezultate excelente sau ca Elena Jebelean din Timișoara, care predă Limba şi Literatura Română viitorilor pedagogi, prin „metoda exploziei stelare, tehnica acvariului sau mozaicuri”, printre multe altele.

Sunt oameni ca Vladimir Bogosavlievici, din Cluj-Napoca, care a scos orele de Istorie din clasă, prin tururi stradale şi care scrie cărţi împreună cu elevii lui; ca Mirela Spiţă, învăţătoarea din Bacău care consolidează „templul educaţiei” pentru elevii ei şi îi învaţă să îşi gestioneze emoţiile; ca Cristina Dudan, profesoară în Făgăraş, care construieşte o şansă pentru fiecare elev al ei şi a schimbat tiparele predării Biologiei sau ca Mihai Bădiţă, profesor de educaţie muzicală la Sibiu, care formează elevi pasionaţi de clarinet pentru performanţă.

Sunt oameni ca Rodica Gavriş-Pascu, învățătoarea din Cluj-Napoca, care a inventat metoda DINO ca să gestioneze conflictele şi să îi înveţe mai departe pe elevi, astfel încât să vină “La şcoală cu plăcere”; precum Cătălin Ciupală, profesorul de matematică care a pornit primul laborator VR din România, la Braşov, unde elevii săi au creat peste 100 de clipuri video online despre probleme de matematică și științe; ca Anca Tăut, învăţătoarea din Zalău, care dezvoltă în copii valorile necesare să producă o schimbare în țară şi îi învaţă pe părinţi cum să le fie alături copiilor în utilizarea tehnologiei sau precum Aida Frujină, învățătoarea din București, care uneşte şi ghidează peste timp fiecare generaţie printr-o tematică unică şi care construieşte procesul de învăţare precum o joacă, încât elevii să îl îndrăgească.

Pe 4 septembrie 2020, am sărbătorit a V-a generație de profesori MERITO, cu peste 100 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie,  în Gala care, pentru al treilea an la rând, s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

“Gala MERITO este, probabil, pentru noi, cei care lucrăm zi de zi în Educaţie, platforma cea mai cunoscută şi apreciată de recunoaştere a meritelor profesorilor excepţionali din toată ţara. Gala MERITO este şi o sursă ce ne umple paharul cu motivaţie de a merge mai departe pentru încă un an şcolar, cât şi o îmbinare fără precedent între mediul privat, mediul asociativ şi şcoală. Capacitatea de a crede în mai bine şi de a face tot ce îi stă în puteri pentru acel mai bine în care speră este ceea ce diferenţiază profesorul MERITO, iar elementele definitorii ale acestuia sunt empatia şi acea dorinţă de a nu lăsa niciun copil în urmă”, a declarat Ligia Deca, Consilier Prezidenţial, Departamentul Educaţie-Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, în deschiderea Galei MERITO 2020.

Din 2016, prin proiectul MERITO recunoaştem public și material meritele profesorilor valoroși ai României, prin Gala anuală. Comunitatea profesorilor laureaţi a crescut la 55 de dascăli, cu care, împreună cu antreprenorii și managerii din RBL, lucrăm ca să multiplice în sistemul de educație bune practici de predare, prin intervenţii de învăţare colaborativă, o voce a profesorilor și printr-o platformă online. Misiunea MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o profesionaliza, a o face din nou dezirabilă pentru tineri şi apreciată în societate.

Mulţumim partenerilor cu care împărtăşim încrederea în Educaţia de calitate:
Partener fondator: Bitdefender;
Parteneri strategici: Dedeman; Axxess Capital şi RomWaste Solutions; NEPI Rockcastle; Patria Credit;
Parteneri ai Galei MERITO 2020: TaxHouse; Erste Asset Management România; Centrul Step by Step şi Ready Nation România;  Fundaţia FAN Courier; Fundaţia eMag; Cegeka;
Parteneri de ospitalitate: Grupul City Grill; Novotel Bucharest City Centre;
Parteneri de inspiraţie şi învăţare: Editura Publica; Qriser;
Parteneri media: Republica.ro; Edupedu; Şcoala9; Didactic.ro; RomâniaPozitivă.ro.

Puteţi consulta informații complete despre cine sunt, ce fac și metodele de predare ale celor 55 de profesori MERITO și recomanda profesori valoroși pentru ediția Galei MERITO din 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *